Luontomatkailua Leivonmäellä

Tietoa

Kansallispuisto ja läheiset lomamökit – kohteena Keski – Suomi

Kaipaatko maaseudun rauhaan? Lumoudutko luonnosta? Haluat kenties tutustua elämään  maatilalla, näyttää tuttuja kotieläimiä lapsillesi ja lastenlapsillesi. Luonnonrauhaa, hiljaisuutta, lepoa ja huoletonta lomaa tarjoaa sinulle Vanhan Vartiamäen lomamökit sijaintina Keski – Suomi.

Luonnonkaunis Keski-Suomi ja yhtenä sen kirkkaimmista helmistä Leivonmäen kansallispuisto kutsuu kulkemaan ja kokemaan Suomen luontoa rikkaimmillaan. Leivonmäen kansallispuisto on luontomatkailijan unelmakohde ja Vanhan Vartiamäen lomamökit ovat sen välittömässä läheisyydessä.

Katseltavaa ja kaikin aistein koettavaa rauhaa ja hiljaisuutta riittää useammaksi päiväksi. Majoitut mukavasti meidän mökkeihimme, joko Tähtitalvikkiin – täysin varusteltuun ja myös talviasuttavaan huvilaan- tai Haukirantaan – perinteiseen suomalaiseen kesämökkiin. Merkityt polut ja talvella hiihtolatu halki lumisen metsän ja suon kulkevat läheltä vuokramökkejämme.Tekemistä, näkemistä ja kokemista löytyy lähistöltä joka lähtöön. Liiku luonnossa kiertäen kansallispuistoa tai talvella laskettele läheisen Purnun rinteillä. Tutustu lähiruokaa tarjoaviin maatiloihin tai vietä aktiivinen toimintaloma tai tule vain hiljentymään ja lepäämään luonnon rauhaan.

Olet tervetullut tutustumaan tilaamme. Tapaat täällä hevosemme Hillan ja Kaislan, shettisponi-Pippurin, suomenlapinkoiramme Uskomattoman Onnin ja navetallisen emolehmiä, veikeitä vasikoita ja suuren sonnin. Ruisleipään saat kosketuksen jo lomamökillä saapuessasi, mutta kerran kuussa leivotaan reilun rukiista leipää. Tervetuloa ruisleipätalkoisiin!

Ekologiset arvot ovat tärkeitä tilamme toiminnassa. Tutustu elämään Vanha Vartiamäen tilalla. Tuotamme turvetta, kasvatamme emolehmäkarjaa ja maaseutumatkailuasiakkaita palvelemme vuokraamalla kahdet lomamökit. Esittelemme mielellämme tilaamme mökkivieraillemme.Tule tutustumaan turvetuotantoon. Olemme panostaneet erityisesti vesistöjen suojeluun. Tule rapsuttelemaan lehmiä tai katsomaan hevosia. Sinua kohtaa Uskomaton Onni pihaan saapuessasi. Tottuneille ratsastajille mahdollisuus ratsastaa kahdella hevosella ja ponilla! Onni toivottaa sinut iloisesti haukkuen tervetulleeksi. Tule tupaan leivontapäivänä aistimaan tuoreen leivän lämmin tuoksu. Meillä leivotaan usein ja laitetaan lähiruokaa.

Vanha Vartiamäen tila kuuluu ECEAT Suomi – luomumatkailuyhdistykseen.

Olemme myös mukana KESMA II – kestävyydestä kilpailuetua maaseutumatkailuun -hankkeessa. http://www.kestavamatkailu.fi/

Jos yhdistelmä lomamökit, Keski – Suomi ja kansallispuisto kiinnostavat – Ota yhteyttä!

Lämpimin terveisin,

Marianne ja Matti Kosonen
tel. +358407084441