Luontomatkailua Leivonmäellä

Perinteinen kesämökki Haukiranta

Koiraihmiset, erähenkiset retkeilijät, arjen askareista nauttivat, marjastajat, sienestäjät ja kalamiehet huomio!

Haukut haluavat Haukirantaan, Mirrit mankuvat mökille… Miksi siis enää miettiä, minne lomalle ja lemmikit loman ajaksi, kun Haukirantaan voit ottaa ne mukaasi?

Haukiranta on ihanteellinen mökki  juuri sinulle, jos olet erähenkinen, kaipaat rauhaa ja hiljaisuutta, haluat lomailla lemmikkisi kanssa yhdessä tai himoitset suuria sienisaaliita, mielit marjamaille tai kaipaat kalavesille.

Haukiranta on perinteinen, pyöröhirsinen kesämökki. Sellainen  sähkötön, tupa-makuuhuone-sauna ja ulkohuussi-mökki, joita Suomessa 1960-70 –luvuilla rakennettiin joka niemeen ja notkoon. Se on siis myönteisellä tavalla oikeaa retroa. Siisti sisältä ja kodikkaasti, mutta konstailematta sisustettu. Kierrätys on tehty helpoksi, joten toivomme kaikkien asiakkaitten viihtyvyyden kannalta, että jokainen noudattaa ohjeita ja siivoaa myös mökin lähtiessään samaan kuntoon kuin missä se on ollut sinne tullessaan. Loppusiivouksen voi tilata myös meiltä.

Myönnytyksenä nykyajan mukavuuksille on aurinkokennon avulla tuotettu sähkövalaistus, mutta muuten mökillä on kaasuvarustus: kaasulla toimiva pakastuslokerollinen jääkaappi ja kaasuliesi. Siinäpä ne olemista ja askareita helpottavat jutut ovatkin. En tarkoituksellisesti kirjoittanut  ”mukavuudet”, sillä mikäs sen mukavampaa, kuin kantaa vettä kaivosta, kun kaivo sijaitsee aivan pihassa ja vesi on juomakelpoista. Saunassa on puilla lämpiävä kiuas, tuvassa avotakka ja pihassa ulkogrilli. Puut kuuluvat vuokraan ja niitä löytyy liiteristä aivan mökin vierestä. Muurikkapannulla paistat niin herkulliset muurikkaletut, järvestä saamasi kalanvonkaleet kuin makkaratkin ja savustuslaatikon avulla loihdit makuhermoja kutkuttavat herkut.

Parasta Haukirannassa ja sen ympäristössä monien asiakkaiden mielestä on rauhallinen sijainti ja monet mahdollisuudet puuhata kaikenlaista tai olla vain tekemättä mitään. Naapurimökkiin ei ole näköyhteyttä, kansallispuisto on aivan vieressä ja sijainti harjujen kupeessa pienen järven rannassa luo mahdollisuudet rentoutua ja irtaantua täydellisesti arjen hulinasta.

Haukirannassa voit  nautiskella  vähin askarein avotulen antamasta tunnelmasta ja puulämmitteisen saunan pehmeistä, mutta tarpeen tullen kipakoista löylyistä. Suurta nautintoa luo hiljaisuus, jota eivät  turhat elektroniikkavehkeet riko.  Toisaalta voit myös puuhata kaikenlaista mielin määrin. Retkeily kansallispuistossa, soutelu järvellä, puitten ja vesien kantaminen ja vaikkapa tikanheitto takaa, että luontevaa liikettä löytyy laiskemmallekin lomailijalle.

Todella ahkerat lomailijat voivat löytää aivan pihasta lähtien sienet, marjat ja järvestä nousee kalaa taitaville kalakavereille yllin kyllin. Nimensä mökki on saanutkin runsaista keväällä kutuaikaan saaduista haukisaaliistaan.

Harrastako hevosia? Meillä on kaksi ratsuiksi peruskoulutettua suomenhevostammaa Kaisla ja Hilla sekä kiltti shettisponi Pippuri. Tervetuloa ratsastamaan, ajamaan kärryillä tai hoitamaan heppoja!

Hinnat löydät täältä (klikkaa hinnat & kalenteri)