Luontomatkailua Leivonmäellä

Talviasuttava Tähtitalvikki

Tilava, avara ja valoisa Tähtitalvikki-huvila kutsuu viettämään leppoisaa lomaa ympäri vuoden. Sininen hetki keskellä Leivonmäen kansallispuistoa kodikkaassa, tasokkaasti varustetussa vuokramökissä on kokemisenarvoinen elämys koko perheelle. 

Nyt Tähtitalvikin ovet avautuvat myös karvaisille kavereille! Lemmikit ovat tervetulleita tietyin rajoituksin pienestä lisähinnasta.

Tähtitalvikki-huvila ja samassa pihassa kesäajan ihanuus, puulämmitteinen rantasauna, jonka takkatuvassa lisämajoitusmahdollisuus neljälle hengelle.

Vuokraa tilava (8+2hlöä), tasokkaasti varustettu mökki. Täysin omassa rauhassa, keskellä kansallispuistoa. Upea hiekkaranta odottaa sinua ja perhettäsi!

Tähtitalvikki on myös mainio paikka pitää pieniä perhejuhlia. Mökillä onkin vietetty jo monet synttärit tilavassa tuvassa ison pöydän ääressä.

Kaipaatko lomallasi omaa rauhaa, lepoa ja hiljaisuutta; perheesi kesken kiireetöntä yhdessäoloa, huoletonta ja helppoa huushollin hoitoa? Reippaan ulkoilun jälkeen lämmintä ja kodikasta mökkiä, jossa leppeälöylyinen sauna odottaa kylpijöitä?

Tähtitalvikki-huvila on valmistunut syksyllä 2008 Rutajärven rantaan aivan keskelle Leivonmäen kansallispuistoaluetta. Tontin reunasta alkaa oma yksityinen luonnonsuojelualue ja mökkiä ympäröi kansallispuisto.Ilta-aurinko lämmittää upeaa hiekkarantaa, joka on kivetön, kaislaton ja tasaisesti syvenevä, siis ihanteellinen uimaranta myös lapsille.

Kodikkaaseen tupakeittiöön kokoontuu isompikin porukka suuren pöydän ympärille.

Kesällä l uonnonvaraisessa pihassa kasvaa mm. tähtitalvikki ja monia muita pieniä luonnonihmeitä. Mustikoita, puolukaita ja sieniä löytyy runsaasti aivan vierestä.

UUTTA Tähtitalvikilla! Nyt pääsee nauttimaan grilliherkuista upouudessa, tervalta tuoksuvassa grillauskatoksessa. Kannattaa esittää toiveita. Grillauspaikka on tällainen  asiakkaiden toive, jonka toteutimme.

Jo Tähtitalvikin sijainnin vuoksi luonnonsuojelu ja kierrättäminen on ollut meille erityisen tärkeää. Jätteiden lajitteluun olemme kiinnittäneet erityistä huomiota ja olemme tehneet lajittelusta asiakkaille mahdollisimman helpon. Biojätteille mökillä on oma pikakompostori.

Vihreämmän ajatusmaailman mukaisesti:

  • Rakennus lämpiää maalämmön turvin.
  • Se on maalattu aidolla itse keitetyllä punamultamaalilla
  • Sisustuksessa olemme ottaneet huomioon kierrätyksen ja hyödyntäneet paikallisten kirpputorien loistavia antimia löytäen laadukkaita sisustushelmiä.
  • Mm. keittiön kaapinovet tuunattu moderneiksi 80-luvun perinteisestä keittiöstä.

Turvallisuudesta ja mukavuudesta ei ole silti tingitty tippaakaan, vaan kaikki valaisimet ja kodinkoneet ovat uusia. Myös sängyt, patjat, peitteet, tyynyt ja liinavaatteet ovat uusia ja laadukkaita.

Näin olemme onnistuneet luomaan kauniin kodikkaan tunnelman, tinkimättä turvallisuudesta ja käytännöllisyydestä.

Tähtitalvikki on todella tasokkaasti varusteltu. Talosta löytyy kaikki tarpeellinen perusvarustus ja lisäksi mm. keskuspölyimuri, kuivauskaappi, pyykkikone, silitysrauta ja -lauta, astianpesukone, mikroaaltouuni, kaasu- ja pallogrilli sekä savustuslaatikko.

Lapsiperheet ovat erityisen tervetulleita.  Heitä varten on syöttötuoli, potta, pinnasänky ja matkasänky sekä vauvan kylpyamme. Portaiden alapäähän saa laitettua portin. Ulkoleikkeihin on hiekkaleluja ja sadepäivien varaksi olemme varanneet lastenkirjoja (kirjastosta kierrätettyjä..) ja joitakin leluja. Rannassa odottaa ikioma liukumäki pieniä polskijoita.

Lemmikkien tuomisesta Tähtitalvikkiin sisälle on aina sovittava erikseen. Rantasaunan takkatupaan voi lemmikit majoittaa maksutta, mutta päärakennuksessa yöpyvistä lemmikeistä perimme lisämaksun. Makuuhuoneisiin lemmikkejä ei saa päästää. Olemme muuttaneet käytäntöä asiakkaiden toiveitten mukaisesti ja haluamme tarjota mahdollisuuden lomailuun koko perheelle, myös lemmikeille (tietyin rajoituksin).

Erityisesti kesäaikaan suosittelemme lämmittämään rantasaunan ja nauttimaan puulämmitteisen kiukaan pehmeistä löylyistä. Elämys se on myös esimerkiksi jouluna. Rantasaunalla on kesäisin mahdollisuus myös lisämajoitukseen neljälle hengelle.

Asiakkaittemme viihtyisyyden takaamiseksi Tähtitalvikin siisteys on meille kunnia-asia. Toivommekin kaikkien asiakkaiden jättävän huvilan ja sen ympäristön yhtä siistiin kuntoon missä se on ollut sinne saavuttaessa. Loppusiivouksen voi ostaa meiltä varauksen yhteydessä hintaan 140 €. (A-sesonkihintaiseen viikkoon (1250 €) loppusiivous sisältyy hintaan. Asiakkaitten tehtäväksi jää tiskeistä huolehtiminen ja roskien lajittelu sekä tavaroitten laitto omille paikoilleen.)

Talvella kansallispuistoa kiertävä hiihtolatu kulkee läheltä mökkiä. Rutajärvi on talvisin lumoavan kaunis, kuten ympäröivä metsäkin. Umpihankihiihto tai lumikenkäily on unohtumaton kokemus järven jäällä. Luistelemaan pääsee Leivonmäen kirkolle tai Rutalahden kylälle, jossa on hyvinhoidettu luistinrata ja -kaukalo. Pienen matkan päässä on perheille sopiva laskettelurinne Purnu. Reippaan ulkoilun jälkeen on mukava palata lämpimään, kaikilla mukavuuksilla varustettuun mökkiin. Tunnelmallisesti tulet takkaan ja leppoisiin löylyihin huolettomaan ja helppoon sähkölämmitteiseen sisäsaunaan.

Huom! Harrastako hevosia? Meillä on kaksi ratsuiksi peruskoulutettua suomenhevostammaa Kaisla ja Hilla sekä kiltti shettisponi Pippuri. Tervetuloa ratsastamaan, ajamaan kärryillä tai hoitamaan heppoja!

Muista myös ruisleipäkurssit. Niitä järjestämme kesäisin muutaman kerran ja tilauksesta ryhmille.

Kiinnostuitko? Ihastuitko? Ota yhteyttä, kerron mielelläni lisää.

Hinnaston löydät täältä. (Klikkaa hinnat & kalenteri)